X
تبلیغات
*خواندنی های پزشکی*
*خواندنی های پزشکی*
مطالب علمی و پزشکی روز

سومین سرطان شایع دنیا

روده بزرگ از اعضای دستگاه گوارش است که از آپاندیس شروع شده و به راست روده یا رکتوم ختم می شود و به شکل یک علامت سوال بزرگ روده کوچک را احاطه می کند. وقتی ما غذا می خوریم، مواد مغذی و مفید قبل از رسیدن به روده بزرگ جذب شده و مابقی به عنوان مواد زائد وارد روده بزرگ شده و در آنجا تخمیر و سرانجام دفع می شوند. هر چه این مواد بیشتر در روده بزرگ بمانند، آب بیشتری از دست داده و دفع آنها سخت تر می شود.

سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در دنیا بوده و دومین سرطان کشنده پس از سرطان ریه محسوب می شود. مرگ ناشی از این سرطان 11 درصد مرگ و میر ناشی از کل سرطان ها است. اما خوشبختانه اگر این سرطان زود شناخته شود، یکی از قابل درمان ترین سرطان ها است. سرطان روده معمولا با ایجاد برآمدگی هایی به نام پولیپ در دیواره روده به وجود می آید. پولیپ ها خیلی شایع هستند، ولی بیشتر آنها به سرطان تبدیل نمی شوند ، حتی اگر پولیپ های مشکوک زود تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.

فاکتورهای موثر در ابتلا به سرطان روده بزرگ

- سن : معمولا افراد بالای 60 سال به این بیماری مبتلا می شوند. البته این بیماری می تواند جوان ترها را نیز مبتلا سازد.

- سیگار: سیگار کشیدن خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

- مشروبات الکلی: افرادی که مرتب از مشروبات الکلی استفاده می کنند، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.

- نوع غذا : رژیم غذایی پر چرب، پرگوشت و کم فیبر در ابتلا به بیماری موثر است.

- عوامل وراثتی: سابقه فامیلی از عوامل موثر بروز این بیماری است.

- نشانه بیماری اسهال، یبوست یا هر تغییری که در عادت دفع روزمره به وجود آمده و بعد از چند هفته به حالت اولیه برنگردد.

- وجود خون در مدفوع یا مدفوع خیلی تیره رنگ.

- کم خونی غیر قابل توجیه .

- درد شکمی .

- انسداد روده ای .

- کاهش وزن بدون دلیل موجه .

- خستگی مداوم .

نکته مهم این است که بیشتر سرطان های روده ای، نشانه ای ندارند و معمولاوجود خون در مدفوع اولین علامت است که اغلب با چشم غیر مسلح قابل رویت نبوده و با آزمایش های میکروسکوپی تشخیص داده می شود.

این نشانه به خصوص در افراد بالای 60 سال باید جدی گرفته شود. اگر متوجه نشانه ای شدید، سعی کنید عادت غذایی خود را برای مدتی تغییر داده و نتایج را بررسی کنید. گاهی مصرف بعضی داروها نیز می تواند چنین نشانه هایی تولید نماید، یا حتی مصرف بعضی از غذاها مانند گوجه فرنگی، فلفل قرمز، چغندر،... در مدفوع رنگ قرمز ایجاد می کند ، که نباید با خونریزی اشتباه گرفته شود.

عوامل موثر در جلوگیری از ابتلا به این بیماری

از مهمترین عوامل جلوگیری از ابتلا به سرطان روده ، رژیم غذایی پرفیبر و انجام تمرینات ورزشی است. شما می توانید روزانه با چند دقیقه بالا و پایین پریدن ، از پله ها بالا و پایین رفتن یا هفته ای 3 بار پیاده روی به سلامتی روده های خود کمک کنید .

نکته بسیارمهم دیگر، خوردن میوه و سبزی است.  برای سلامتی روده ها لازم نیست که حتما سبزی و میوه خام مصرف نمایید، بلکه آنها می توانند به شکل پخته، خشک شده و یا فریز شده باشند. البته عمل پختن باید در حداقل زمان ممکن و با آب و حرارت کم انجام شود. سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج، کلم و کاهو نیز بسیار مفید هستند. در آخر به خاطر داشته باشیم که اکثر سرطان های روده در مراحل اولیه، تشخیص داده شود تا 90 درصد قابل درمان است.

 

دوشنبه شانزدهم فروردین 1389 | 16:26 | حمیدرضا |
سلام . سال نوتون پیشاپیش مبارک . امیدوارم سال 89 برای همه تون سال خوب و پر خیر و برکتی باشه. اگه دقت کرده باشید الآن تقریباً همه ی مردم یه مش قرص معده تو جیبشونه .بنابراین من این مطلب رو گذاشتم تا کمکی کرده باشم به این افراد. . . . نشانه زخم پپتیکی درد بسیار زیاد در قسمت بالای شکم می باشد. درد زخم معده معمولا یک ساعت بعد از خوردن غذا و گاهی نیز در طول شب ایجاد می شود. درد زخم دئودنال(روده)، معمولا هنگامی که معده خالی است، به وجود می آید. درد با خوردن غذا مخصوصا با نوشیدن شیر ، از بین می رود. گاهی نیز ممکن است در مدفوع خون دیده شود. معمولا بیماران در تابستان و زمستان می توانند، آرامش داشته باشند. در بهار و پاییز به دلیل زیاد بودن آلرژی، درد هم بیشتر می شود. زخم دستگاه گوارش در اثر مصرف برخی داروها، مسمومیت های غذایی ، بیماری عفونی، نقرس، استرس و بیماری های عصبی ایجاد می شود. اگر شما داروهای آنتی اسید مصرف می کنید، اما هنوز معده درد دارید، باید چه کنید؟ معده شما به دلیل آن که هنوز دارو بر آن اثر نکرده است، اسید بیشتری را تولید می کند. لذا، این زخم با استفاده از روش طبیعی می تواند درمان شود. این روش عبارت است از: خوردن مواد مجاز در رژیم غذایی به همراه ویتامین های ضروری. با این روش درمان، تولید اسید در معده کم می شود. رژیم غذایی کم نمک نیز می تواند به بهبود زخم و کاهش اسید معده کمک کند. برخی از افراد مبتلا به زخم پپتیک، می توانند هر غذایی را که تمایل داشته باشند، بخورند. اما برخی دیگر با خوردن بعضی غذاها دچار سوزش قلب (ترش کردن غذا) می شوند و این افراد باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند. این رژیم شامل پرهیز از مصرف غذاهایی است که موجب ناراحتی معده و افزایش اسید معدی می شوند که اثرات حاصله از درد معده نظیر، سوزش قلب جلوگیری می کند (جدول پایین). این رژیم برای افرادی که دچار مشکل برگشت غذا، زخم مری، بیماری های مری، زخم دستگاه گوارش، سوء هاضمه و بیماری های معده هستند، به کار برده می شود. * در این رژیم، میوه ها و سبزیجات خام، در هفته های اول حذف می شود، زیرا بسیاری از آن ها موجب ناراحتی می شوند. * در اغلب بیماران مبتلا به زخم دستگاه گوارش دیده شده است که مصرف کردن سیب زمینی، نارنج و موز موجب ناراحتی و درد نمی شود و قابل تحمل می باشد. * تمام میوه های ترش، مخصوصا مرکبات، باید حذف شوند. * بیماران قادر به هضم غذاهای چرب نمی باشند، زیرا این غذاها بر روی معده و کبد اثر می گذارند. توصیه هایی که به کاهش برگشت غذا(ترش کردن غذا) کمک می کند، عبارت است از: 1- خوردن 3 وعده غذای کم حجم و 3 میان وعده در روز. این امر از گرسنگی و بیش خواری جلوگیری می کند. 2- کم خوری و خوب جویدن غذا. 3- خوردن غذاهایی که دارای فیبر می باشند، مخصوصا میوه ها و سبزیجات. 4- داشتن آرامش هنگام غذا خوردن و قبل و بعد از آن. 5- نشستن در هنگام غذا خوردن و یک ساعت بعد از آن. 6- پرهیز از خوردن غذا، 3 ساعت قبل از خوابیدن. خوردن غذا قبل از خوابیدن باعث ترشح اسید معده در طول شب می گردد. 7- غذاهای کم چرب را مصرف کنید. 8- غذاهای تند و سرخ شده را اصلا مصرف نکنید. 9- از مصرف قهوه و نوشابه ها جدا خودداری کنید. مرکبات، گوجه فرنگی و شکلات نیز ممکن است موجب ناراحتی گردند، لذا از خوردن آن ها نیز خودداری کنید. 10- منابع خوب پروتئینی را در وعده های غذایی خود وارد کنید. این منابع شامل، شیر، گوشت، تخم مرغ ، پنیر و غیره می باشد. 11- از مصرف غذاهای خیلی گرم و خیلی سرد اجتناب کنید. 12- نوشیدن 8 - 6 لیوان آب در روز لازم است. 13- در هنگام غذا خوردن آب ننوشید. نیم ساعت قبل از غذا و یک ساعت بعد از غذا مجاز به نوشیدن آب می باشید. 14- سیگار کشیدن را ترک کنید. 15- ماساژدادن روزانه، تنفس عمیق و ورزش یوگا نیز بسیار مفید است. درمان های طبیعی * درمان با شیره بادام شیره بادام شیرین با مقدار اسید زیادی ترکیب می شود و پروتئین با کیفیت بالا می سازد. * درمان با شیر بُز شیر بز هم دارای فایده بسیار زیاد برای درمان زخم های گوارشی می باشد. * درمان زخم پپتیکی توسط موز موز یکی از بهترین درمان ها برای این بیماری می باشد. موز، اسید معده را خنثی می کند و سوزش را به وسیله پوشاندن غشای معده کم می کند. شما می توانید 2 عدد موز را به همراه 1 لیوان شیر مصرف کنید. * درمان با سیب شب، 15 گرم از برگ های سیب را در 250 میلی لیتر( یک لیوان) آب خیس کنید و صبح، آب آن را بنوشید. اگر شما چند هفته این کار را انجام دهید، درد فروکش می کند. در این روش نیز، آب سیب غشای معده را می پوشاند و درد را می خواباند. سعی کنید از زندگی خود لذت برید و هر گونه استرس و پریشانی را از خود دور کنید. به مقدار کافی استراحت کنید و بخندید زیرا خنده، بر هر درد بی درمان دواست.
جمعه بیست و هشتم اسفند 1388 | 10:13 | حمیدرضا |

 

 

 

تحقیق جدیدی نشان داده است که جویدن آدامس بدون قند، میزان دریافت کالری و میل به مصرف خوراکی‏ها شیرین را کاهش می‏دهد.

جویدن آدامس بدون قند، اشتها را نیز کنترل می‏کند.

 

افراد شرکت کننده در این تحقیق، 115 مرد و زن 18 تا 54 ساله بودند که همگی پیش از آن مرتبا آدامس می‌جویدند.

در این تحقیق از شرکت‌کنندگان خواسته شده بود که در دوره زمانی بین ناهار و عصرانه هر ساعت، 15 دقیقه آدامس بدون قند بجوند. در یک بعدازظهر دیگر، افراد در این زمان آدامس نمی‌جویدند.

 

نتایج اولیه این تحقیق شامل موارد زیر بود:

* جویدن آدامس بدون قند، میزان دریافت انرژی از طریق مصرف میان وعده‏های بعد از ظهر را تا 40 کالری کم می‏کند، به خصوص میزان دریافت انرژی از طریق مصرف خوراکی‏های شیرین تا 60 کالری، کاهش می‏یابد.

* با جویدن آدامس، میل به خوردن غذا و خوراکی‏های شیرین بین وعده ناهار و عصرانه کاهش می‏یابد و کمتر احساس گرسنگی می شود.

* با جویدن آدامس، میزان انرژی مورد نیاز بدن بین ناهار و عصرانه، حفظ می‏شود (یعنی نیازی به دریافت انرژی اضافه نیست) و احساس کسلی و خواب آلودگی کمتر می‏شود.

نتایج این بررسی در 19 آوریل (30 فروردین 88) در کنفرانس "زیست‌شناسی تجربی 2009" در نیواورلئانز آمریکا اعلام شد.

در کل، نتایج این تحقیق، نقش آدامس را در کاهش دریافت انرژی از طریق عصرانه و کنترل اشتها و کاهش میل به خوردن میان وعده‏ها ثابت کرد.

متخصیصن تغذیه معتقدند حتی اعمال تغییرات ناچیز در کالری دریافتی می‏تواند تاثیرات مهمی برای کنترل وزن در طولانی مدت داشته باشد.

این تحقیق نشان می‏دهد جویدن آدامس بدون قند، راهی آسان و کاربردی، برای کاهش مصرف میان وعده‏ها و خوراکی‏های شیرین است.

هزینه این بررسی را انستیتو علمی Wrigley تامین کرده است که بخشی از شرکتی است که آدامس تولید می‌کند.

 

 

چهارشنبه دهم تیر 1388 | 17:1 | حمیدرضا |
درباره وبلاگ

امکانات وب